Voeding
Tips, Verzorging en voeding

Wat kun je het best eten voor het sporten?

Sporten op een volle maag is niet echt aangenaam maar natuurlijk moet je wel iets eten voor je gaat sporten. Om optimaal van je work-out te genieten, helpen wij je met het antwoord op de vraag: “Wat kun je het best eten voor het sporten?”.

Enkele tips

Tijdens je work-out verbruik je veel energie waardoor je voor je training voldoende energie moet hebben. Die energie kun je uit je maaltijd halen. Let op: je prestatie zal niet enkel afhangen van wat je voor het sporten eet maar ook van je andere maaltijden.

Wat kun je het best eten voor het sporten? De maaltijd net voor je gaat sporten, heeft natuurlijk wel het meeste invloed op je sportprestatie. Daarom zijn er nog enkele factoren waar je zeker op moet letten. Zo moet je eten al verteerd zijn tijdens het sporten en moeten de voedingsmiddelen al in je lichaam zijn opgenomen. Om dat te stimuleren, moet je zorgen dat je net voor het sporten niet te veel eet. Daarnaast kies je beter niet voor langzaam verterende voeding zoals vetten, eiwitten en vezels net voor het sporten. Daarom eet je een volwaardige maaltijd het best een viertal uur voor je inspanning en kun je een licht tussendoortje nog tot 1 uur voor je work-out eten.

Een lijstje met de beste voeding

  • Volkoren pasta of rijst
  • Lichte sauzen
  • (Gekookte) groentjes
  • Vis
  • Mager vlees
  • Fruit
  • Ontbijtgranen met melk en fruit
  • Energierepen

Wat kun je het best eten voor het sporten

Het antwoord op de vraag “Wat kun je het best eten voor het sporten?” is dus heel eenvoudig. Kies voor veel vitaminen, eiwitten en voldoende koolhydraten maar eet zeker een viertal uur voor je gaat sporten. Als je toch nog een klein hongertje hebt, kies je beter voor een stuk fruit of voor een energiereep.

Zoek je nog goede sportoutfit voor na je gezonde maaltijd? Breng dan snel een bezoekje aan een Sportarena-winkel in jouw buurt. Wij verlenen je graag professioneel advies in een van onze filialen.

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten