sporten
Tips, Training

Goedkoop thuis sporten in jouw huiskamer

Jouw huiskamer omvormen tot sportzaal? Kan zonder moeite. De ruimte tussen jouw tv en sofa smeekt om benut te worden. Het kan goedkoop. Verbeter jouw gezondheid zonder gymabonnement, verplaatsingen en onbekende zweetgeuren. Thuis sporten kan zonder probleem. Lees snel hoe het kan!

Met stoelen en banken thuis sporten.

Ga op een stoel zitten met je rug recht en met je benen 90 graden gebogen. Plaats je voeten op de grond. Raak je schouders aan met je vingers en beweeg je armen in een cirkelvormige beweging achteruit. Maak ongeveer 40 armcirkels.

Ga op de rand van de stoel zitten en leun naar voren terwijl je je onderrug op natuurlijke wijze gebogen houdt. Hou je handpalmen recht tegenover elkaar. Hef je armen recht naar je toe. Pauzeer kort en kom dan langzaam terug naar de startpositie. Herhaal de oefening 25 keer.

Leg je handen op de rand van de stoel, op schouderbreedte uit elkaar. Schuif je achterste van de stoel af en houd jezelf rechtop. Terwijl je je rug dicht bij de stoel houdt, buig langzaam je ellebogen en ga zo laag als je kan. Keer terug naar de startpositie. Herhaal de oefening 20 keer. Ziezo, je kan dus al met een stoel thuis sporten.

sporten thuis

Stairway to heaven.

Je kan ook thuis sporten op de trap. Hou je vast aan de leuning van de trap. Plaats je tenen op een trede. Laat de rest van je voet in de lucht zweven. Duw nu je hielen naar beneden en ga vervolgens op de toppen van je tenen staan. Herhaal deze beweging 20 keer. Deze oefening is zeer eenvoudig en dus ideaal voor beginners.

Hou je rug recht en span je buik- en bilspieren op. Je armen hangen soepel langs je lichaam. Plaats nu je rechtervoet op de eerste trede van de trap en zet daarna je linkervoet bij. Plaats je rechtervoet weer op de grond en doe hetzelfde met de linker. Doe deze beweging snel na elkaar, zoals je doet bij oefeningen op de step in de fitness. Thuis sporten op de trap? Step it up en start nu!

Oefen je binnenbenen. Binnen

Wij bespraken in blog “je benen thuis trainen in 1 2 3” enkele manieren om jouw benen te trainen. Kies in onderstaande kolom 3 oefeningen, één per kolom. Elk van de oefeningen doe je 30 seconden.

Jouw huiskamer. Jouw personal coach, aan huis

Je had moeite het te geloven, maar zelfs met een stoel kan je jezelf fit houden. Een groot budget is dus niet langer een vereiste. Je hoeft zelfs je huiskamer niet te verlaten. Je kan gewoon thuis sporten. Ben je fan van deze oefeningen en op zoek naar jouw nieuwe sportoutfit? Breng dan nu een bezoekje aan een Sportarena-winkel in je buurt! Wij verlenen je graag professioneel advies in een van onze filialen.

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten