sportinspiratie
Tips

Sportwijzer: welke sport past bij mij?

Welke sport past bij mij“, vraagt iedereen zich wel eens af. Je wilt fitter worden, gezonder leven of wat kilo’s kwijt, maar je weet niet welke sport je de motivatie zal geven? Dan hebben wij goed nieuws voor jou: onze sportwijzer helpt je op weg! Beginnen met sporten is één ding, het volhouden een ander. Daarom is het zo belangrijk dat je een sport vindt die écht bij je past en waar je met plezier naar uitkijkt.

Welke sporter ben jij?

Eerst en vooral moet je jezelf wat vragen stellen:

  • Waarom wil je sporten? Wil je wat kilo’s kwijt, wil je iets leuks doen met vrienden of wil je gewoon iets om handen?
  • Hoeveel keer per week wil je sporten?
  • Ben je solo of juist een teamplayer?
  • Ben je lenig, nauwkeurig of eerder tactisch?
  • Korte inspanningen of van lange duur?
  • Binnen of buiten sporten? (Met andere woorden, kun je tegen weer en wind?)

Sportwijzer

Ontdek je ideale sport!

Ben je een echte teamplayer, kun je tactisch denken en je kunt wel tegen een stootje, maar kan je wat motivatie gebruiken? Dan zijn balsporten wellicht iets voor jou: voetbal, basketball, rugby, volleybal, hockey, …

Vind je sporten heel belangrijk, geniet je van je dagelijkse beweging en sport je het liefst solo? Dan schuilt in jou misschien een echte fitnesser! Geen groot budget? Dan kun je nu ook in de meeste steden een Finse looppiste vinden en fitnessapparaten om buiten je work-out uit te voeren. Daarenboven is de frisse lucht toch een pak aangenamer dan de zweetgeur die soms in een fitnesszaal hangt!

Hou je van sporten? Maar stel je jezelf nog steeds de vraag “welke sport past bij mij?”. Dan zijn de typische sporten misschien gewoon niets voor jou. Verleg dan eens je grenzen en neem een kijkje bij je lokale vechtclubs. Kickboxen, karate of judo? Een heerlijke uitlaatklep!

Heb je een antwoord gekregen op de vraag “welke sport past bij mij“? Zo niet, hou dan zeker onze blog goed in het oog, want wij delen voor alle sporten heel wat leuke tips en tricks!

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten