in de stad sporten
Outdoor, Tips

Sporten in de stad? Loop geen risico

Woon of werk jij in de stad en trek jij graag jouw loopschoenen aan tijdens jouw middagpauze? Dan juichen wij jou toe. Graag delen wij enkele essentiële tips om te sporten in de stad. Loop geen risico en ontdek ze snel!

Loop geen risico

Fijn stof inademen is allesbehalve fijn. Tijdens het sporten adem je vaker. Je zuigt veel meer lucht naar binnen – en helaas ook meer fijn stof. De mogelijke gevaren ervan zijn legio, maar vaak blijft wel sporten beter dan helemaal niet. Bovendien is het buiten vaak simpeler om je motivatie hoog te houden! Met een paar simpele ‘tricks’ beperk je de risico’s en pluk je de vruchten van sporten in de stad!

In de stad sporten

Tips tegen fijn stof

Je hoeft helemaal geen mondmasker te dragen om je inname van schadelijke stoffen te verminderen. Hoewel zo’n masker zeker effect heeft, is het allesbehalve handig om mee te sporten (al bestaan er sport-mondmaskers die je smartphone opladen met de warme lucht die je uitademt). Maar zoals we al eerder zeiden, kun je met wat kleine aanpassingen je sportsessie een pak gezonder maken:

  • Kies steevast voor minder drukke straten. Vermijd hoofdwegen waar files meer regel dan uitzondering zijn.
  • Time je sportsessies goed: anticipeer spitsuren en drukke momentjes – op die momenten zijn de concentraties fijn stof het hoogst.

‘Schoner’ sporten in de stad doe je wellicht in een park of bos. Hoe groter de afstand tot autowegen, hoe beter. Bovendien zorgen een aantal bomen en struiken al onmiddellijk voor zuiverdere lucht – zelfs in het midden van de stad!

Wie gaat sporten in de stad is best goed voorbereid. Sporten is gezond, maar fijn stof is dat zeker niet. Volg onze tips en laat fijn stof jou niet stoppen. Ben je trouwens op zoek naar nieuw sportmateriaal? Kom snel langs in een Sportarena-winkel in je buurt!

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten