burn-out en sporten
Tips, Training

Bye bye burn-out! Helpt sporten bij burn-out?

Oververmoeid en nood aan een break? Ontdek snel hoe sporten bij burn-out jou kan helpen in je weg naar een gelukkigere zelf.

Sporten bij burn-out: stap voor stap

Als je een burn-out hebt, ben je uitgeteld. Het is dus belangrijk om te weten dat prestaties niet centraal staan wanneer je beslist te sporten bij burn-out.

Lopen is een van de beste sporten tegen een burn-out. Ga vooral niet te ver: het draait niet om het aantal kilometers of je snelheid. Loop op een rustig tempo en zorg dat je niet buiten adem raakt.

In het begin is een kwartier tot twintig minuten lopen voldoende. Probeer dat met regelmaat te doen, zodat je geleidelijk aan meer energie krijgt. Dan bouw je het op naar 30-45 minuten. Ook train je best kort na de middag. Niet te laat op de avond: na zo’n inspanning kan het moeilijk zijn voor jouw lichaam om in slaap te geraken.

Sporten bij burn-out? Je doet het best op een bewuste manier. Word je bewust van je omgeving en zintuigen. Voel de wind door je haren en langs je gezicht. Word je bewust van jouw stappen. Kijk om je heen en ruik de lucht. Geniet val elke stap.

sporten bij burn-out

Zware burn-out

Bij ernstige vormen van burn-outs werkt jouw energiesysteem nog minder goed. Dan slaap je heel veel, terwijl je vermoeidheid nauwelijks afneemt. Zelfs een kwartiertje wandelen lijkt dan te veel. In dat geval pas je jouw training best aan: begin met vijf minuten rustig lopen. Rust even uit, en loop terug. Sla de volgende dag jouw training over en loop de dag daarna opnieuw. Voer zo langzaam het tempo op.

Conclusie

Neem zeker geen risico en wees uitermate voorzichtig wanneer je sport met een burn-out. Raadpleeg voor de zekerheid een arts. Doe het rustig aan en verhoog het moeilijkheidsniveau geleidelijk. Sporten bij burn-out kan, wanneer je het op een goede manier inzet, bijzonder nuttig zijn in je genezingsproces.

Nood aan passend nieuw sportmateriaal voor je volgende training? Ontdek het dan snel in een Sportarena-winkel in je buurt.

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten