Trappen lopen
Tips

Hoe kun je meer bewegen op kantoor?

Veel bewegen of sporten is belangrijk voor ieders gezondheid. Helaas is het voor mensen met een zittende job niet evident om veel te bewegen tijdens de werkuren … Wil je graag meer bewegen overdag maar weet je niet wat je kan doen? Dan kun je hier enkele tips vinden zodat meer bewegen op kantoor een makkie wordt!

Ga met de fiets naar je kantoor

Vooraleer je werkdag kan starten, moet je eerst op je kantoor geraken. Daarvoor neem je beter je fiets in plaats van je auto. De fiets is niet enkel beter voor je gezondheid maar ook voor het milieu. Op die manier ben je al goed in beweging en kan je fris beginnen aan je werkdag. Is de afstand naar je werk te groot? Dan kun je nog steeds kiezen voor een elektrische fiets!

Om het halfuur bewegen

bewegen op kantoor

Of je nu op kantoor bent of niet, iedereen moet om het halfuur bewegen. Op kantoor kan je dan kleine dingen doen/aanpassen waardoor je meer gaat bewegen. Eerst en vooral moet je afstanden creëren. Als je bijvoorbeeld naar het toilet moet, kies dan bewust voor een toilet verder op de gang of op een ander verdiep. Wanneer je naar een ander verdiep gaat, kies je natuurlijk voor het nemen van de trap in plaats van de lift.

Verder is het voor je gezondheid belangrijk dat je veel water drinkt. Dat kun je combineren met meer bewegen door middel van kleine glaasjes water te nemen. Zo moet je vaker bewegen om nieuw water te halen.

Daarnaast kan je ook kiezen voor wandelvergaderingen. Als je tijdens het vergaderen enkel moet praten, kan je gerust kiezen om de vergadering tijdens een wandeling te houden. En als het buiten mooi weer is, kun je de wandelvergadering ook buiten houden.

Ten slotte kun je gaan sporten onder de middag. Dan zal je natuurlijk veel meer bewegen dan als je op kantoor zou blijven. Daarbovenop zijn wearables of speciale apps heel handig tijdens het sporten en tijdens je andere inspanningen gedurende de werkdag. Zij kunnen jou stimuleren om meer te bewegen (op kantoor).

Voordelen voor de werkgever

Meer bewegen op kantoor is niet enkel voordelig voor de werknemers. De werkgevers zullen er ook wel bij varen. Zo zullen hun werknemers veel gelukkiger, productiever en alerter zijn.

Er zijn dus genoeg tips en redenen om jezelf, of je werknemers, te stimuleren om meer te bewegen op het werk!

Ben je op zoek naar wearables of sportkledij voor tijdens je middagpauze? Breng dan snel een bezoekje aan een Sportarena-winkel in jouw buurt. Vraag gerust professioneel advies aan een van onze medewerkers in de winkels.

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten