nachtrust
Tips

Gezond slapen, enkele tips!

Is het soms lastig om in slaap te geraken? Slaap je niet voldoende? Voor je gezondheid is het belangrijk dat je ’s nachts zeker 8 uur slaapt. Om je nachtrust te stimuleren, moet je ook overdag enkele zaken aanpassen. Gezond slapen doe je vanaf nu via onze tips.

Bereid je overdag al voor

Ga tijdens de dag zoveel mogelijk naar buiten en geniet van de zon. Vitamine D geeft je namelijk meer energie en dankzij het zonlicht zal je biologische klok beter functioneren. Dat resulteert in gezond slapen. Bovendien ben je ook in beweging als je naar buiten gaat. Veel bewegen helpt je om ’s avonds goed te kunnen slapen. Let wel op dat je niet te laat (intensief) beweegt. Dat kan je slaap namelijk negatief beïnvloeden. Een rustige middagwandeling is dus de beste optie!

Verder moet je ook opletten met cafeïne. Als je echt diep wil slapen, drink je best enkel in de ochtend koffie en beperk je jouw consumptie tot slechts een kopje. Wist je trouwens dat alcohol een echte boosdoener is voor je slaap? Let dus goed op wanneer je alcohol of koffie zou drinken.

Belangrijke zaken voor het slapen gaan

Eerst en vooral kun je een warme douche nemen voor je gaat slapen. De warmte zorgt voor een ideale lichaamstemperatuur. Je interne temperatuur zal niet verhogen, maar je huidtemperatuur wel. Dat is de ideale combinatie om aan je nachtrust te beginnen. Vervolgens moet je ook de warmte in je slaapkamer aanpassen. Om in slaap te vallen is 18°C de ideale temperatuur en tijdens het slapen zet je de verwarming best nog iets hoger (22°C).

gezond slapen

Ten slotte zijn computerschermen de grootste slaaprovers. Ban dus je smartphone, tablet of computer uit je slaapkamer en gebruik ze niet meer voor je gaat slapen.

Let dus vanaf nu op onze tips en je zal zelf merken dat gezond slapen nog nooit zo eenvoudig was!

Zoek je nog goede schoenen voor je dagelijkse middagwandeling? Breng dan snel een bezoekje aan een Sportarena-winkel in jouw buurt. Wij verlenen je graag professioneel advies in een van onze filialen.

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten