riding solo of fietsen in groep?
Outdoor, Tips

Fietsen in groep of riding solo?

Fietsen alleen kan leuk en ontspannend zijn, maar fietsen in groep is nog leuker! In groep fietsen met je gezin, vrienden of vereniging is de MAX. Hoe vaak heb je al niet een race gehouden met je medefietsers om als eerste over die steile heuvel te komen? Het is een leuke tijd en ideaal om samen te bewegen. Ontdek de voordelen hieronder!

Voordelen van fietsen in groep

Fietsen in groep biedt tal van voordelen. We hebben ze even opgesomd:

Leuke sfeer

Samen fietsen in groep is gezellig omdat je ontspannend kan rijden en ondertussen een babbeltje kan slaan met je fietspartners. Ideaal dus om nog eens bij te praten met je beste vrienden en vriendinnen en dat terwijl je nog beweegt ook. Samen heerlijk fietsen tijdens de zomer in het warme weertje. Of ben je meer een winterliefhebber en wil je fietsen in de winter? Check deze blog voor enkele fietstips in de winter!

Sterke motivatie

Ben je zo iemand die niet zo veel zin heeft om te fietsen en te bewegen? Dan kan fietsen in groep je helpen om toch in actie te schieten. Je vrienden zorgen ervoor dat jij wel op de fiets springt want je wil een uitje met je vrienden zeker niet missen!

fietsen in groep tips

Veiliger

Fietsen in groep is veiliger dan fietsen op je eentje, dat is een feit. Het kan wel eens voorkomen dat je jammer genoeg op de grond terechtkomt, maar je groep staat wel meteen klaar voor verzorging. Zorg dat minsten één fietser telkens de nodige med- en toolkits bij zich heeft, zodat het slachtoffer snel weer op de fiets kan springen!
Respecteer ook de verkeersregels voor fietsen in groep. Deze zijn afhankelijk van het aantal personen.

Technische voordelen

Wielrennen in groep brengt ook technische voordelen met zich mee zoals op een lijntje rijden zodat je even uit die krachtige wind bent. Wissel wel om de zoveel tijd eens af, zodat iedereen zijn steentje bijdraagt! Wanneer je in een wielrennersverband rijdt, dan is je hartslagritme afhankelijk van de groep, dit in tegenstelling tot solo riding, waarbij je zelf kan kiezen hoe snel je rijdt en in welke hartslagzone je blijft.

Heeft deze blog je warm gemaakt om te fietsen in groep en ben je nog op zoek naar comfortabele en professionele uitrusting? Neem nu een kijkje in onze webshop!

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten