fietsen-in-de-kou-tips
Outdoor, Tips

Fietsen in de winter: 3 tips

Met de allereerste sneeuwvlokken van het jaar achter ons, duurt de winter wellicht nog even voort. Maar wat doe je dan met je training? Alleen de dappersten onder ons durven het nog aan om de fiets op te springen, klaar om de barre kou te trotseren. Heeft fietsen in de winter dan wel nut? Zeker wel. Je lichaam moet harder werken om het warm te houden – en zo verbrand je meer calorieën. Reden te meer dus om dat winterse fietstochtje aan te vangen! Hoe haal je het meeste uit je winterfietstocht? Ontdek het hieronder!

1. Fietsen in de winter: gebruik laagjes

Eens je bent opgewarmd, voel je de koude buiten minder erg aan. Daardoor ga je zweten. En hoewel je met een beetje zweet je lichaamstemperatuur op peil te houdt, zal te veel zweet je lichaam te veel afkoelen.

Dat kun je oplossen met laagjes. Een gilet die je kunt openhangen of snel kunt uitspelen, een thermische broek, een muts, jas met kap, … Daarmee kun je jouw lichaamstemperatuur goed controleren wanneer je gaat fietsen in de winter.

2. Denk aan je handen (en voeten)

Je lichaam steekt het meeste energie om je vitale organen warm te houden. Daardoor krijgen je vingers en tenen sneller koud. En dat kan erg vervelend zijn.

Neem daarom wat extra’s mee: een paar dikke handschoenen en warme sokken kunnen geen kwaad. Is het echt koud? Aarzel dan niet om je skihandschoenen te gebruiken. Let wel: hou een dun paar handschoenen (of vingerloze handschoenen) bij de hand, zo kun je toch nog makkelijk een lekke band oplossen – en hou je jouw handen relatief warm. You never know!

fietsen-in-de-kou

3. Hou je fiets schoon

Het zout dat je fietsbaan sneeuw- en ijsvrij houdt heeft ook zo z’n nadelen. Het blijft aan je fiets hangen en kan daardoor roest veroorzaken. Je fiets schoon houden is daarom cruciaal. Wrijf na elke fietstocht je fiets droog met een doek. Zo voorkom je schade en kun je blijven doorfietsen in de winter!

Zoek je nog de geschikte outfit voor je winterfietstocht? Haast je dan snel naar een Sportarena-winkel in jouw buurt. Onze medewerkers helpen je met veel plezier verder!

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten