Maaltijd na sporten
Tips, Training, Verzorging en voeding

Eten na sporten. Moeilijk te slikken?

Eten na sporten. Vind je dat moeilijk te slikken? Het is nochtans zeer belangrijk. Leer snel alle voordelen van verschillende soorten voeding en verbeter jouw gymprestaties.

Durf trainen, durf eten

Eten na sporten, is dat verspilde moeite? Waarom zou je de calorieën die je net verband hebt terug bijeten? Eten na het sporten is wel degelijk belangrijk, zelfs als je gewicht probeert te verliezen.

Pas na het trainen herstelt je lichaam van een work-out en wordt er nieuw spierweefsel aangemaakt. Je spieren hebben hiervoor voldoende bouwstoffen nodig. Die bouwstoffen kunnen ze alleen uit voeding halen. Hoe sneller je na het sporten iets eet, hoe effectiever je spieren zullen groeien.

Eten na sporten, wanneer doe je dat best? Indien je 2 uur voor jouw één uur lange training iets eet, is één uur na de training het ideale moment om opnieuw iets te eten.

Sporten na eten

Hoe kies ik mijn menu?

Wat zijn dan de beste maaltijden om te eten na het sporten? Een aantal ideetjes die je makkelijk meeneemt naar de gym:

  • Crackers met hummus
  • Boterham met gekookt ei of magere vleeswaren
  • Pastasalade met volkoren pasta en gerookte kip of mozzarella
  • Een glas chocolademelk
  • Rijstsalade met zalm of tonijn
  • Smoothie van yoghurt of kwark en vers fruit
  • Overnight oats met fruit

Koolhydraten en eiwitten zijn veruit de belangrijkste elementen in jouw menu. Je kunt dus eindeloos variëren met deze ingrediënten.

Verder is er vocht. Let erop dat je voldoende water drinkt. Sportdrankjes heb je na een krachttraining nooit nodig. Deze worden pas zinnig als je meerdere uren aan het trainen bent, wat nooit aan te raden is bij krachttrainingen.

Smakelijk, sporters.

Eten na sporten is niet enkel gezond, het is zelfs van essentieel belang. Laat je dus niet afschrikken iets te eten en geniet van jouw krachtmaaltijd na de krachtinspanning. Ook vóór het sporten is een aangepaste maaltijd aangeraden.

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten