buiten of binnen sporten
Tips, Training

Onthuld: binnen of buiten sporten?

Binnen of buiten sporten? Wij sluiten de deur op de discussie. Voetballen in de zaal of op het grasveld? Zweten in jouw plaatselijke sportschool, of beter buiten tijdens het joggen? Hieronder lijsten we de voor- en nadelen voor je op.

Buiten beter?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat buiten sporten je meer energie geeft dan binnen sporten. Je ontvangt immers vooral vitamine D wanneer je buiten sport. En da’s cruciaal voor je gezondheid: je lichaam neemt zo beter stoffen op die noodzakelijk zijn voor je gezondheid. Denk aan calcium en fosfor. Bovendien is het stofje noodzakelijk voor een goeie weerstand en een betere werking van je spieren. Ook kan de frisse buitenlucht je een flinke boost geven.

Daarnaast is buiten sporten vaak goedkoper. Een uurtje gaan lopen kost helemaal niets. Je spendeert geen geld aan een fitnessabonnement of aan dure, specifieke kledij – een degelijk paar loopschoenen en een comfortabele tenue volstaat: je steekt er immers het geld in dat je wilt.

buiten of binnen sporten

Voordelen binnen sporten

Binnen is het lekker warm en droog, het hele jaar door. Als je gaat sporten in een gym, heb je grote keuze uit verschillende gymtoestellen. Veel gymzalen bieden ook de mogelijkheid om jouw persoonlijke statistieken bij te houden, vaak met een specifieke smartphoneapp. Zo weet je precies welke snelheid je vorige week behaalde op de loopband of hoeveel kilo je vorige keer kon ‘squatten’. Ideaal om je evolutie bij te houden.

Ook zijn er in fitnesszalen professionals aanwezig die jou kunnen helpen met het opstellen van een trainingsschema. Een personal trainer kan er ook op toezien dat je je oefeningen correct uitvoert.

Binnen of buiten sporten? Indien jouw budget het toelaat haal je veel voordelen uit een gymabonnement. Buiten sporten is echter eenvoudiger en goedkoper. Aan jou de keuze. Heb je trouwens nieuw sportmateriaal nodig? Ga dan snel naar onze website of ontdek onze winkels.

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten